Hoogwater-rondvaart met Gorcumse veerboot

Foto: Marco de HeusGORINCHEM, 12 januari 2011 – Het is hoog water. Het hoogtepunt wordt in Gorinchem verwacht op zaterdag 15 januari. Gelukkig hebben alle maatregelen in het kader van Ruimte voor de Rivier er toe geleid dat we geen extra veiligheidsmaatregelen hoeven te nemen. Dus kunnen we ook genieten van de unieke aanblik die de nu wel erg brede rivier biedt. Vanaf het water!

Zicht op rivier en land tijdens hoog water

Op zaterdag 15 januari 2011 organiseert de veerdienst Gorinchem twee hoogwater-rondvaarten vanuit Gorinchem.  Hiermee speelt de veerdienst op diverse verzoeken van verschillende kanten. Johan Hania, bedrijfsleider Veerdienst Gorinchem: “We hebben in 1998 ook enkele hoogwater-tochten georganiseerd op veler verzoek. Die waren erg populair. De tocht biedt namelijk een prachtig uitzicht op de ondergelopen uiterwaarden. Dat is ook de inzet van de tocht, om mensen te laten genieten van het natuurschoon dat deze hoogwaterstand ook met zich meebrengt. Er zal dit keer bovendien een medewerker van Rijkswaterstaat aan boord zijn die uitleg kan geven over het wel en wee van de rivier.”

Hoogwatervaart

De afvaarten voor deze rondvaarten duren 1 tot 1,5 uur en vertrekken om 12.30 en 15.00 uur.

De tocht gaat over de Boven Merwede, Waal en Afgedamde Maas langs Woudrichem, Slot Loevestein (dat helemaal omringd wordt door water) en Fort Vuren. De kosten voor de rondvaart zijn € 6,00 per persoon. De boot vertrekt vanaf de steiger Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Aan boord wordt naast koffie en chocolademelk, ook erwtensoep verkocht.

Er wordt gevaren volgens het Vol-is-Vol-principe.

Vesting3hoek

De hoogwater-rondvaart voert door de Vesting3hoek. De Vesting3hoek wordt gevormd door Gorinchem, Woudrichem, Fort Vuren en Slot Loevestein en vormt het sluitstuk van één van de mooist bewaarde verdedigingslinies van Nederland: de Hollandse Waterlinie


Laat wat van je horen

*